header Home

Nieuws seizoen 2008

Verslag: Contest Franeker

Helaas geen volle tribune in Franeker

Afgelopen zaterdag was Franeker aan de beurt. Na wat korte en krachtige repetities konden we in de bus een kleine 2 uur bijkomen om vervolgens in Franeker aan het echte werk te beginnen.

Helaas was de tribune niet vol en erger nog, het publiek was best wel saai. Er werd weinig geapplaudisseerd terwijl dat op sommige momenten echt wel terecht zou zijn. Het is maar goed dat er een leden tribune is want daar wordt wel volop (soms te) aangemoedigd.

De Cadets mochten lekker een weekendje uitrusten dus we begonnen met de AA Classe.
De meiden hebben echt hard gewerkt de afgelopen periode en veel van de lege gaten in de show opgevuld. Er was een duidelijke vooruitgang te zien vond zowel het publiek als de jury. Maar liefst 4,9 punten gestegen en een geweldig compliment van Jim Lauver die zeer onder de indruk was van onze vooruitgang sinds de previewdag. De dames waren zelf na het optreden ook blij. Maar we zijn er nog lang niet dus er moet nog hard gewerkt gaan worden.Later op de avond was het de beurt aan de Open Class. Ook hier hard gewerkt aan met name het zelfvertrouwen van de leden want in Hilversum ging er nog veel mis door de zenuwen, Vanavond ging dat bij de meeste leden toch echt een stuk beter. Sommigen hebben echt “geknald” zoals ze dat zelf omschreven en hebben een hele goede show gedraaid.
Er waren helaas ook nog wel redelijk wat individuele fouten waardoor de groei in punten bij deze groep wat achterwege bleef.We zitten bijna halverwege het seizoen en de volgende wedstrijd is de WGI in Drachten. Door het doorschuiven van de groepen naar een hogere classe zal het een hele strijd worden om een plaatsje in finals te veroveren. We hebben uw support dan ook erg hard nodig deze dag dus we hopen dat u allemaal meekomt.

Colorguard.org recensies:
We hebben het al eerder geschreven, Avant Courir mag trots zijn op hun Open Class unit. Het is een grote stap van A- naar Open Class, maar ze maken deze transitie prima. Vanavond zat er net wat meer power in hun show en dat komt het programma ten goede. Nu de race inzetten voor een finalsplaats in Drachten.

Avant Courir begint te wennen aan het feit dat ze in de AA-Class meedoen. Maar dat is logisch. Ze groeien in hun programma, ze groeien in de competitie en alles gaat steeds beter. Ook dat is een Avant Courir traditie… een fikse progressie maken tijdens het seizoen.

Foto's kunt u vinden onder "Multimedia".


Posted by: Webmaster | 04-02-2008

« Terug naar overzicht - Nieuws seizoen 2008