header Home

Nieuws seizoen 2008

Eerste contest is een feit!

Zaterdagavond 5 januari 2008 was het zover, contest Aalsmeer, het eerste contest van Color Guard Nederland! Een goed gevulde sporthal, juryleden, 21 guards vanuit heel Nederland én goede scores, dat was Aalsmeer.

De dag begon al vroeg voor Avant Courir, om 9 uur begon de eerste groep al met haar training. Alle laatste puntjes werden op de I gezet bij alle drie de groepen om savonds optimaal te kunnen presteren. Dat nog niet alles helemaal juist loopt dat weten de staffleden, maar voor een eerste optreden mét jury én publiek, was het zeker een fantastische avond voor de vereniging.

De cadets hebben zich opnieuw bewezen… deze meiden én jongen vinden het geweldig om voor publiek op te treden en met hun show “Feesten met de beesten” hebben ze de harten gestolen van het publiek. Wat een genot om naar deze kids te kijken! Een goed begin voor een nieuwe toekomst! Met 43,9 punten is de groep op een derde plaats geëindigd.

Dat de A(A) Class nog veel moet doen was al bekend tijdens de Try Out, maar wat hebben deze meiden hard gewerkt! Vele stukken van de show waren al een stuk duidelijker! Er moet nog veel gedaan worden, maar voor een eerste contest zijn deze meiden heel goed op weg! In de aankomende weken zal de groep de tijd nog hard gebruiken om in te vullen, maar wat voor programma moet dit worden als alles is ingevuld? Met 41,9 punten behaalde de A(A) Class een mooie 5e plaats.

Wat een comeback voor de Open Class. De laatste keer dat Avant Courir debuteerde in de Open Class was in 2003, helaas moest de vereniging hierna ervoor kiezen om alleen in de Cadet en A Class in competitie deel te nemen. Dit jaar dus weer terug in de Open Class met een show die jury en publiek wist te verbazen. Een stabiele show werd neergezet en dat betekent dat er nog ontzettend veel progressie valt te maken! Met 59,6 punten behaalde de groep een 4e plaats. Met maar 4 punten tussen de derde en vierde plaats is het nog lang niet over voor deze groep!!


Foto: Colorguard.org

Colorguard.org recensies:
Welkom thuis in de Open Class Avant Courir. De Almeerders bewezen meteen dat hun keuze voor de Open Class een heel terechte was. Wat gebeurt er veel op de vloer en wat een ander Avant Courir dan de groep in de A-Class.
De Precadets van Avant Courir zijn nu echte Cadets. De vrolijke noten en kleuren maken er een echte show voor kinderen van. De vereniging uit Almere is aan een gigantische groei bezig door de verschillende groepen door te schuiven. Deze dames en heer zijn hier goed op hun plaats en hebben een gouden toekomst in de Cadet Class in het verschiet.

(Hopelijk vergeet CGN de volgende keer geen stukje tekst te vermelden over de A(A) Class.)


Posted by: Webmaster | 06-01-2008

« Terug naar overzicht - Nieuws seizoen 2008