Geschiedenis

Op 3 januari 1984 is Avant Courir ontstaan door middel van een fusie van de Excelsiorband uit Baarn en In Aether Musica uit Eemnes.
De eerste 8 jaar als Drum & Bugle Corps (muziekkorps in Amerikaanse stijl) en vanaf 1992 als onafhankelijke Winter Guard oftewel zonder muziek corps.

Er werd een wedstrijd uitgeschreven voor een naam voor deze nieuwe vereniging en de winnende naam werd “ Avant Courir” wat betekend vooruitsnellend / vooruitstrevend. 

Deze naam hebben we in de loop der jaren meer dan waar gemaakt door vaak als eerste met nieuwe ideetjes te komen in show, decor en kledingontwerp. We hebben het de juryleden van CGN vaak moeilijk gemaakt door gaatjes in de reglementen te vinden. Je zou kunnen zeggen dat wij mede verantwoordelijk zijn dat de regels nu zo streng zijn.

Aan de andere kant hebben vele mensen die ooit hebben gelopen bij Avant Courir later les gegeven bij andere verenigingen of zijn in het juryteam van CGN gestapt. We hebben dus ook ontzettend veel bijgedragen aan de ontwikkeling van deze hele hobby.

1984 - Gevelsberg
Avant Courir Drum & Bugle Corps