header Home

Cadet Class

In de geschiedenis van Avant Courir Winterguard hebben veel producties de revue gepasseerd. Onderstaand een opsomming van alle producties die Avant Courir heeft mogen brengen:

2009 - Zomersneeuw

Aantal leden: 14
Soundtrack: "Sexy" van de camping-cd
Staffleden: Indra Bos, Robin van der Tweel, Esmee Neyndorff, Patricia Schol en Nienke Groot

Zomersneeuw

Dit jaar nemen de Cadets van Avant Courir u mee op vakantie! En of uw favoriete vakantie nu op de bergen in sneeuw is of lekker op het strand onder de zon, zij zullen u straks vast even het geweldige vakantie gevoel geven!

Het swingende nummer zal de kinderen een geweldig vakantie gevoel bezorgen! Alleen kunnen zij niet kiezen of het zomer of winter wordt… Kunt u kiezen?

Al met al genieten de Cadets van Avant Courir zelf alvast van een hele leuke vakantie, verwerkt in een show. Geniet u samen met de kinderen mee? Van ons allemaal heel veel zon, ski, strand en sneeuw plezier!

2008 - Feesten Met De Beesten

Dit jaar gaan de leden van Avant Courir Cadets een hele andere show neerzetten dan de afgelopen jaren. De leden nemen u mee naar de vrolijke kleuren en de prachtige bossen van de natuur. Hierbij moet u denken aan het geel van de zon, de blauw van de lucht, het groen van de bladeren en het gras en de prachtige kleuren van de bloemetjes.

U kunt aan de kleding zien dat de leden zich thuis voelen in het bos, en met een stralende lach dansen en genieten van de natuur. Als u dit programma ziet zult u denken aan de vele beestjes die u tegen komt in het bos zoals konijnen, vogels, reeën en eekhoorntjes en aan de prachtige kleuren van de natuur.
Zit en geniet, en welkom in de natuur van Avant Courir Cadets!

Avant Courir Cadets staat dit jaar onder leiding van:
Indra Bos, Patricia Schol, Robin van der Tweel en Esmee Neijendorff.

2007 - The City That Never Sleeps

De meiden van de cadets van Avant Courir nemen u mee naar het wervelende uitgaansleven van de grote stad. Zoals u weet worden kleine meiden ook groot.

Met een nieuw gezicht laten deze meiden u zien wat er zoal in het nachtleven gebeurd. Niet alleen maar tv kijken in de avond maar vooral veel lol maken.

Het rustige buitenspelen word omgeruild door de ruige en bruisende stad.

Een stad die nooit slaapt maar altijd in beweging is. Er zal geen moment zijn dat ze aan het rusten zijn of zoeken naar de drukte.
Het is een show vol uitdagingen en verrassende elementen.
Laat u meeslepen door deze meiden en ga mee met een avond uitgaan in de grote stad.

De stad die nooit slaapt.

2006 - Girls On The Street

Zomaar een pleintje ergens in een stad. Een grote groep kinderen met dezelfde achtergrond, net tegen of al in de pubertijd en met verschillende karakters die spelen of verveeld rondhangen. Toch weten deze kinderen elkaar regelmatig te vinden in diverse spelletjes maar soms haken ze ook weer af om hun eigen "ding" te gaan doen. Kinderen kunnen lief, gezellig, ondeugend of lastig zijn maar ook u weet dat ieder kind een hartje van goud heeft.

Avant Courir Cadets staat dit jaar onder leiding van:
Debora de Bruijn, Kelly Mostert, Sabrina Schol, Tahnee Bos, Suryono Wiersma en Vera Brusse.

Lopende leden van de "Girls On The Street" show waren:
Bijoux Baardman, Esmee Bleker, Amy van Delft, Kirsten van Dijk, Laurien Hoobroeckx, Rachel Janssen, Ilana van Klaveren, Romee van Klaveren, Ilse ten Kroode, Chantana van Loon, Feline Man, Elyne de Paauw, Quinty Ruitenbeek, Melissa Schuurman, Pamela Slingerland, Sabrinha Sumter, Rachel Tieges, Kelly van Wanrooij en Mandy van Wanrooij.

2005 - Jungle

Vorig jaar bevonden we ons op een tropisch eiland vol met palmbomen, dit jaar begeven we ons in de jungle vol met wilde dieren zoals leeuwen, hyena’s, wilde zwijnen, apen en stokpaardjes. Op muziek van verschillende door Disney uitgebracht films als bijv. Tarzan en Jungleboek hebben de instructeurs een leuk en pittig programma geschreven.

Lopende leden van de "Jungle" show waren:
Esmee, Mandy, Kelly, Romee, Rachel, Feline, Ilana, Laurien, Quinty, Kirsten, Ilse, Rachel, Pamela en Jaso.

2004 - Tropical Dream

Vorig jaar stonden we met 7 nieuwe kids op de vloer en hebben we er vooral een leuk jaar van gemaakt. Helaas bleven er maar 3 over van deze groep maar kwamen er ook gelukkig weer 7 nieuwe bij. Dit betekende wel dat de staff weer bijna van voren af aan moest beginnen met de technieken en moesten ze de show wat anders inrichten om rekening te houden met zowel oude als nieuwe leden. Met hun show "Tropical Dream" zijn ze daar bijzonder goed in geslaagd. Er van uit gaande dat we weer laatste zouden worden kunnen we zeggen dat het seizoen bijzonder goed geslaagd was met het behalen van de 5e plaats uit een deelnemersveld van 7 groepen.

De show werd geschreven op muziek van Harry Belafonte en op het showveld werd door middel van veel palmbomen, strand, dolfijnen en vrolijke kinderen een lekkere vrolijke en tropische sfeer gecreëerd.

Lopende leden van de "Tropical Dream" show waren:
Esmee Bleker, Margot Bleker, Ilana van Klaveren, Romé van Klaveren, Feline Man, Tanya Oude Voshaar, Suzanne Oude Voshaar, Kelly van Wanrooy, Mandy van Wanrooy en Jenina van Wijk.

2003 - AM To PM

Een nieuwe cadet classe werd opgericht en voor het eerst gingen de kinderen in competitie. Met een leuke fleurige show werd de dag doorgenomen van AM tot PM. De kinderen waren enthousiast en het publiek genoot zichtbaar.

Het seizoen is afgesloten met een keurige 5e plaats.

2002 - Janet

Avant Courir Cadets bestaat dit jaar uit 13 enthousiaste jongens en meisjes in de leeftijd tussen de 7 en 14 jaar. Om het voor de kinderen uitdagend te houden is er dit jaar gekozen voor een vrij moeilijk programma. Het tempo ligt weer hoger dan vorig jaar en de bewegingen zijn weer iets ingewikkelder in elkaar gezet door de instructeurs Hennie van der Leij, Roy Bollebakkers en Suzanne van Leeuwen.

Vorig jaar is de Chinese show goed aangeslagen en werden we zelfs Nederlands kampioen. Dit jaar is er voor iets totaal anders gekozen. En wel voor een remix van Janet Jackson met een lekkere beat erin. Deze remix is op geheel eigen wijze samengesteld door Barry Drieenhuizen. De kleding is eigentijds en lekker fel gekleurd, evenals de vlaggen die worden gebruikt.

Op 16 februari werd de groep Europees kampioen tijdens de WGI Regional in Dagenham bij Londen.

Lopende leden van de "Janet" show waren:
Christine de Boer, Indra Bos, Tahnee Bos, Sylvana Henry, Stephani Jong Loy, Shireen Keenswijk, Nadine Landauer, Esmee Neyndorff, Shadiyen Puriel, Patricia Schol, Robin van der Tweel, Jovienka Williams en Raissha Willems.

2001 - Feng Shu

Ook dit jaar stond de groep weer onder leiding van Wendy Backer en Hennie van der Leij. Maar dit jaar geen vrolijke, bekende, moderne muziek maar een programma met hele mooie chinese muziek en kleding. Feng Shu was de naam.

Chinese decors, vlaggen en zelfs letters op de grond maakte het uiterlijk bijzonder mooi maar met name het materiaal werk was dat jaar zo goed geschreven en uitgevoerd dat de jury het compliment gaf dat "de groep eigenlijk in de A class thuishoorde". Alle benodigdheden voor een kampioensshow waren dat jaar aanwezig. En inderdaad haalde deze jonge groep dat jaar de eerste titel in de historie van Avant Courir in de Cadet Class binnen.

Lopende leden van de "Feng Shu" show waren:
Shireen Keenswijk, Patricia Schol, Nadine Landauer, Stephani Yong-loy, Tahnee Bos, Sylvana Henry, Indra Bos, Martin Verschoor, Jovienka Williams, Robin van der Tweel, Sully Mathilda, Christine de Boer, Raissha Williams, Rafaella Fredirici, Ilse Mester, Shadiyen Puriel en Daphne Kaizer.

2000 - Email From Berlin


De Cadet groep bracht in dit tweede jaar het programma "Flubber". Het leek een erg leuk programma maar de leden konden hun draai er niet goed in vinden ondanks de goede inzet van de instructeurs Debora Ninaber en Danielle Jansen. Het décor, wat over de gehele achterlijn opgesteld stond heeft de décor bouwers heel wat kop zorgen bezorgd en door de fluoriserende kleuren heel wat pijn in de ogen gegeven. Het décor viel regelmatig uit elkaar tijdens de show waardoor het (angst)zweet in de handen van de decorbouwers stond tijdens iedere show. Gelukkig werden alle problemen in de loop van het seizoen opgelost en bleef tijdens finals alles gelukkig goed staan en hebben de leden het seizoen met een 6e plaats toch leuk af kunnen sluiten.

Lopende leden van de "Email To Berlin" show waren:
Patricia Schol, Tahnee Bos, Shireen Keenswijk, Sabrina Schol, Martin Verschoor, Elise Schouten, Daphne Kaizer, Loraine Borst, Stephani Jong-Loy, Robin van der Tweel, Nadine Landauer, Indra Bos, Christine de Boer, Sylvana Henry, Shadiyen Puriel, Stephanie Ruiters, Nurvienne Mathilda, Chantal van Frederici, Raffaela van Frederici en Germaine Petersen.

1999 - Flubber

De Cadet groep bracht in dit tweede jaar het programma "Flubber". Het leek een erg leuk programma maar de leden konden hun draai er niet goed in vinden ondanks de goede inzet van de instructeurs Debora Ninaber en Danielle Jansen. Het décor, wat over de gehele achterlijn opgesteld stond heeft de décor bouwers heel wat kop zorgen bezorgd en door de fluoriserende kleuren heel wat pijn in de ogen gegeven. Het décor viel regelmatig uit elkaar tijdens de show waardoor het (angst)zweet in de handen van de decorbouwers stond tijdens iedere show. Gelukkig werden alle problemen in de loop van het seizoen opgelost en bleef tijdens finals alles gelukkig goed staan en hebben de leden het seizoen met een 6e plaats toch leuk af kunnen sluiten.

Lopende leden van de "Flubber" show waren:
Wendy Touw, Sabrina Schol, Esmee Neyndorff, Christine de Boer, Stephanie Ruiters, Daphne Kaizer, Patricia Schol, Tahnee Bos, Indra Bos, Sophie van Overeem, Simone Coorn, Shireen Keenswijk, Rebecca de Bruijn, Sharon Meerleveld, Franny Cabello Lara en Stephani Jong-Loy.

1998 - Lekkerbek

In 1997 verhuisde Avant Courir van Baarn naar Almere. Baarn was flink aan het vergrijzen en Almere had jeugd en dus toekomst. Daar er al een aantal leden, bestuursleden en instructeurs uit die plaats kwamen maakte de keus nog makkelijker.

Dat dit inderdaad een goed besluit was bleek al gelijk in het eerste jaar. Er stond al direct een cadetgroep van maar liefst 26 leden op de vloer. Zij brachten het programma "Lekkerbek". Op Nederlands talige muziek en de groep opgedeeld in drie verschillende outfits vestigde Avant Courir gelijk een goede naam in de cadet class. De groep stond onder leiding van Danielle Jansen.

Tijdens de laatste drie wedstrijden werd er ook nog opgetreden met een klein groepje jonge leden in opleiding die o.l.v. Natasja een zeer vertederende "Smurfenshow" op de vloer brachten.

Lopende leden van de "Lekkerbek" show waren:
- De gabbers: Reno Bos, Brian Coorn, Debora de Bruijn, Mariska Schouten, Chantal Dijkhuizen, Rianne Pattipeilohy, Joline Kaizer, Liane Neyndorff, Michael van der Tweel, Suzanne den Uijl

- De dansmeisjes: Sonavien Puriel, Nahhani Jong Loy, Yvonne Verschoor, Kelly Mostert, Indra Bos, Daphne Kaizer, Tahnee Bos, Manon

- De stoere jongens: Fatima, Sharon Meerleveld, Shireen Keenswijk, Simone Coorn, Sabrina Schol, Wendy Touw, Stephanie van Buiten, Marcella Teysse

- De smurfen: Christine de Boer, Stephani Jong Loy, Patricia Schol, Saskia, Sophie van Overeem, Esmee Neyndorff

Laatst bijgewerkt: 21-08-2007