header Home

A Class

In de geschiedenis van Avant Courir Winterguard hebben veel producties de revue gepasseerd. Onderstaand een opsomming van alle producties die Avant Courir heeft mogen brengen:

2008 Finally

We kennen het allemaal de ups en downs in het leven. Gepest worden op school, je eerste liefde je eerste diploma je eerste begrafenis, ga zo maar door.

Dit jaar laat Avant Courir A- Class u een show zien uit het leven van een speciaal meisje waarvan jullie haar dromen en werkelijkheid zullen meemaken. Finally is de titel van de show.
Stel je zelf eens voor hoe het zou zijn om je doelen te hebben en er naar toe te streven. Je komt van een onbezorgd jeugdig leven en je gaat naar de grote mensen wereld. De volwassen wereld.
Dit gaat niet alleen maar over rozen, het is vallen en weer opstaan.
Maar aan het eind van de tijd kom je er wel groter en verstandiger uit.

Eindelijk heb je dan je doel bereikt. Eindelijk ben je er.

Avant Courir A(A) Class zal in 2008 met 17 leden op de vloer staan.

2007 - Blast From The Past

Laat je mee terug nemen in de tijd van de jazz en blues clubs met livemuziek. Je hoort de Contrabas op de achtergrond zachtjes meespelen en een piano die zwierig klinkt onder de stem van een zanger die met zwoele stem iedereen zijn aandacht trekt. De drummer die met kwastjes over zijn drumstel veegt, kortom in de tijd dat een boel nog taboe was, maar muziek de mensen geluk bracht.

Avant Courir laat u meeslepen door het verhaal van een man die zijn liefde uit naar een vrouw van zijn leven maar wat niet wederzijds is. Zij is een vrouw die zondigt, die mannen verleid en dus eigenlijk geen geschikte vrouw is voor hem, maar liefde maakt blind… Hij doet er alles voor om zijn vrouw te krijgen, tot verbazing van familie en vrienden. Wat moet hier nog van terecht komen?

Maar dan, de tijd draait vooruit... We leven niet meer in de wereld waar alles taboe is en waar niets mag. We leven nu in een tijd waar alles mag en waar niemand raar opkijkt van een liefde die blind maakt.
De tijd van plezier en geluk vinden in het leven en in jezelf zonder al te moeilijk of te ver vooruit te moeten of kunnen denken.

DIT is het moment en NU moeten we genieten en VANDAAG is het de dag om iets te ondernemen... Dit is de tijd waar eigenlijk geen rust te vinden is. Geen stil moment om rustig te genieten van die contrabas of zanger, maar gehaaste muziek neemt nu de voorhand waardoor de stemming ook veranderd.

Avant Courir laat u genieten van het moment waar wij ons nu in bevinden...
Avant Courir laat u zien dat ondanks alle voor en nadelen in de liefde, de liefde altijd zal overwinnen...

Met liefde kun je niet spotten, of toch wel?

2006 - Opposite Attraction

Avant Courir slaat dit jaar totaal een andere weg in.

Vorig jaar nog een meeslepende Ierse show, waar volop bij kon mee worden geklapt. Dit jaar een show waarbij Avant Courir u mee zal nemen in de wereld van het tegenovergestelde waarbij verschillende emoties centraal zullen staan.

De leden zullen zich zoal afvragen:

"Wil ik erbij horen, of toch ook niet… wil ik gelukkig zijn met wie ik ben? Of kies ik voor het tegenovergestelde, zodat ik erbij hoor en niet alleen kom te staan..."

Het is moeilijk om tegenwoordig voor jezelf te kiezen. In deze maatschappij is het vaak niet mogelijk om voor jezelf te kunnen kiezen en jezelf te kunnen zijn. Dit omdat men vaak te druk is om hierover na te denken en afhankelijk is van de wereld waar wij nu in leven.

Kortom Avant Courir a classe is dit seizoen op zoek naar zijn of haar identiteit.

Laat u meeslepen in de wereld van het tegenovergestelde. Kom in de wereld van Avant Courir a classe en maak het zelf mee. Gooi deze identiteitscrisis in uw leven.

De staff bestond dit jaar uit: Hennie van de leij, Michael van der Tweel en Suryono Wiersma

De lopende leden van dit seizoen waren:
Debora, Shadiyen, Indra, Esmee, Tahnee, Stephani, Sully, Sabrina, Raissha, Laura, Martin, Patricia, Robin, Jessica

2005 - Irish Challange

De A-classe van dit jaar heeft weer een nieuwe uitdaging. Het staff-team bestaat uit Hennie, Dunja en Wendy en we hebben dit jaar mensen in opleiding: Debora en Annemieke.

We vliegen naar Ierland om daar de dans te mogen leren, de Riverdance. Het thema van dit jaar heet dan ook de Irish "Challange". De hele show wordt gedaan op muziek van Lord of the Dance, gemixt met een beetje RnB.

Voor de kleding is gekozen om de ene helft van de leden in broeken en de andere helft in jurken te laten lopen Het geheel wordt wit omdat we dat wel opvallend vonden op de zwarte vloer. We hebben dit jaar twee sets vlaggen. De ene set worden de kleuren van de Ierse vlag en de tweede set wordt lekker fel-oranje.

Lopende leden van de "Irish Challange" show waren:
Debora, Shadiyen, Indra, Esmee, Tahnee, Stephani, Chantal, Soully, Sabrina, Raiisha, Laura, Martin, Patricia, Robin, Jessica, Wybren, en Wendy.

2004 - On The Corner

Vorig jaar nog A en Open en nu samen in één groep in de A. Het lijkt een slecht begin maar het liep heel goed af. Een leuke groep en een leuk programma. "On the Corner" op muziek van de film Save the Last Dance. Een mooie en welverdiende 2e plaats.

De staff bestond dit jaar uit: Wendy Backer, Hennie van der Leij, Dunja Veerman en Martijn de Jong.

Lopende leden van de "On The Corner" show waren:
Martin van Beemdelust, Indra Bos, Tahnee Bos, Debora de Bruijn, Rebecca de Bruijn, Chantal Dijkhuizen, Laura Hulsbosch, Kelly Mostert, Esmee Nijendorff, Patricia Schol, Sabrina Schol, Annemieke Snijders, Robin van der Tweel, Sharona van Wijk en Raissha Willems.

2002

Het programma voor 2002 is een gewaagde combinatie van muziek uit de opera "Carmen" en de band "Kane". Niet alleen de muziek bestaat uit 2 uitersten, maar ook met de vloer, decors, uniformen en het geschreven boek heeft de staff dit jaar geprobeerd het programma zo goed en duidelijk mogelijk tot uitdrukking te laten komen.

De 14 enthousiaste leden staan voor 100% achter het programma en zullen er dan ook alles aan doen het straks voor u als toeschouwer zo aantrekkelijk mogelijk te maken. Laat u verrassen door AC-A!

Lopende leden van de "2002" show waren:
Tatiana Backer, Wybren van Beemdelust, Martin van Beemdelust, Debora de Bruijn, Rebecca de Bruijn, Simone Coorn, Chantal Dijkhuizen, Joline Kaizer, Kelly Mostert, Rianne Pattipeilohy, Sabrina Schol, Desiree Swaen, Michael van der Tweel en Giarella Willems.

2001

De A class heeft dit jaar een sterk concurrentie veld. Melissa Tamming en Dunja Veerman schreven op snelle, ritmische muziek een pittig en kleurvol programma. Dit maakte het voor de leden in het begin zeer moeilijk om het programma goed uit te voeren. Maar door hard te trainen gaan ze vooral in de laatste maand steeds beter performen. De kleurwisselingen in décor en kleding slaan goed aan bij het publiek en juryteam en materiaal technisch maar ook vooral qua uitstraling gaat het steeds beter met deze groep waardoor ze uiteindelijk op een mooie derde plaats uitkomen.

Lopende leden van de "2001" show waren:
Chantal Dijkhuizen, Chantal Fredirici, Rianne Pattipeilohy, Sonavien Puriel, Nahanni Yong-loy, Yvonne Verschoor, Michael van der Tweel, Wendy Backer, Desiree Swaen, Debora de Bruijn, Suzanne den Uijl, Martin van Beemdelust, Kelly Mostert, Nouka Puriel, Sabrina Schol, Simone Coorn, Wybren van Beemdelust en Rebecca de Bruijn.

2000 - Stay

De A class stond dit jaar wederom onder leiding van Melissa Tamming en Dunja Veerman. Met hun programma "Stay" op muziek van Dave Matthews Band behaalden ze dit jaar een vierde plaats.

Lopende leden van de "Stay" show waren:
Chantal van Dijkhuizen, Michael van der Tweel, Debora de Bruijn, Kelly Mostert, Nahanni Jong Loy, Sonavien Puriel, Rianne Pattipeilohy, Suzanne den Uijl, Liane Neyndorff, Joline Kaizer, Reno Bos, Yvonne Verschoor en Mariska Schouten.

1999 - Ray Of Light

Voor het eerst in het bestaan van Avant Courir Winter Guard deden we dit jaar mee in de A Class van CGN. De groep in de Cadet Class werd te groot en een aantal leden was ook de leeftijdsgrens gepasseerd. Het bestuur moest op zoek naar nieuwe instructeurs en vond Melissa de Groot en Dunja Veerman bereid om deze groep les te gaan geven. Deze 2 dames schreven vol enthousiasme het programma "Ray of Light" op muziek van Madonna. De A Class eindigde dat jaar al gelijk in de top 3.

Lopende leden van de "Ray Of Light" show waren:
Yvonne Verschoor, Marcella Teijsse, Rianne Pattipeilohy, Mariska Schouten, Sonavien Puriel, Suzanne den Uijl, Stephanie van Buiten, Debora de Bruijn, Michael van der Tweel, Joline Kaizer, Liane Neyndorff, Chantal van Dijkhuizen, Nahanni Jong-Loy, Reno Bos en Kelly Mostert.

Laatst bijgewerkt: 21-08-2007